Royal Society of Chemistry (RSC)

Het Royal Society of Chemistry (RSC) is een wetenschappelijk genootschap in het Verenigd Koninkrijk met als doel het bevorderen van de  chemische wetenschap. De hoofdzetel is Burlington House in Picadilly (Londen). Het genootschap heeft ook een kantoor in Thomas Graham House in Cambridge, waar de uitgeverij RSC Publishing is gevestigd, en dependances in de Verenigde Staten, China en India.

De vereniging werd opgericht in 1980 door de fusie van de Chemical Society met het Royal Institute of Chemistry, de Faraday Society en de Society for Analytical Chemistry. Het genootschap kreeg een dubbele rol als beroepsvereniging en als wetenschappelijk instituut.

Gegevens licenties

Looptijd deal
2017
2017
17
Status licentie
Afgeronde licentie
Voorwaarden

Corresponding authors met een werkbetrekking bij TU Eindhoven, (38), TU Delft (30) en Universiteit Leiden (21) kunnen per instelling het aantal genoemde artikelen publiceren als open access zonder dat hier kosten voor hen aan verbonden zijn.

Publiceren van artikelen in open access door auteurs die verbonden zijn met de volgende instellingen (Radboud Nijmegen, VU University Amsterdam, Maastricht University, University of Amsterdam, University of Groningen, University of Twente, Utrecht University and Wageningen University) kan tegen een korting van 15% van de APC-prijs.

Artikelen komen beschikbaar als Creative Commons Attribution License 3.0 of de variant  Creative Commons Attribution Non-Commercial 3.0 License.

Lijst van beschikbare RSC journals

De volgende journals maken geen deel uit van deze overeenkomst: Chemical Science (Gold OA Journal), Chemistry World en RSC Advances (Gold OA Journal). Hiervoor geldt een gereduceerd APC tarief van €870 (£750) voor Nederlandse corresponderende auteurs voor de komende twee jaar.

 

Meer informatie

De open access workflow van RSC 

Looptijd deal
2015-2016
2015
102
2016
108
meer
Status licentie
Afgeronde licentie
Voorwaarden
  • Gold for Gold is een open access aanpak die is opgezet door Royal Society of Chemistry (1980). Het beloont instellingen die een abonnement hebben op het RSC Gold pakket met vouchers die kunnen worden gebruikt om de artikelen van de eigen wetenschappers open access te publiceren zonder kosten. 11 van de 14 Nederlandse universiteiten maken gebruik van deze Gold 4 Gold vouchers.
  • Wetenschappers kunnen hierover contact opnemen met de open access contactpersoon in hun universiteit.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons