Royal Society of Chemistry (RSC)

Het Royal Society of Chemistry (RSC) is een wetenschappelijk genootschap in het Verenigd Koninkrijk met als doel het bevorderen van de  chemische wetenschap. De hoofdzetel is Burlington House in Picadilly (Londen). Het genootschap heeft ook een kantoor in Thomas Graham House in Cambridge, waar de uitgeverij RSC Publishing is gevestigd, en dependances in de Verenigde Staten, China en India.

De vereniging werd opgericht in 1980 door de fusie van de Chemical Society met het Royal Institute of Chemistry, de Faraday Society en de Society for Analytical Chemistry. Het genootschap kreeg een dubbele rol als beroepsvereniging en als wetenschappelijk instituut.

 

Gegevens licenties

Looptijd deal
2017
2017
65
Status licentie
Afgeronde licentie
Voorwaarden

Gegevens en voorwaarden licentie

  • Corresponderende auteurs die in dienst zijn van Radboud Universiteit Nijmegen, Vrije Universiteit Amsterdam, Maastricht University, Universiteit van Amsterdam,  Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en  Wageningen University  kunnen bij de Royal Society of Chemistry (RSC) open access publiceren tegen een korting van 15% op de APC-prijs.
  • Corresponderende auteurs die in dienst  zijn van de TU Eindhoven, (38), TU Delft (30) en Universiteit Leiden (21) kunnen kostenloos open access publiceren. Per instelling is een maximaal aantal publicaties afgesproken. Neem voor details contact op met de open access contactpersoon van de eigen instelling.
  • De volgende journals  zijn uitgesloten van deze overeenkomst.: Chemical Science , Chemistry World en RSC Advances.  Voor deze drie journals geldt een gereduceerd APC tarief van €870 (£750) voor corresponderende auteurs die werkzaam zijn aan een Nederlandse Universiteit.

Hoe werkt het?

  • Gebruik bij het indienen van het manuscript het email adres van de instelling.
  • RSC herkent corresponding authors aan hun email-domein en u ontvangt informatie over de mogelijkheid om gratis of met korting open access te publiceren.

Disclaimer: Met deze uitgever wordt momenteel onderhandeld over voortgang van de overeenkomst in 2018 en verder. De voorwaarden zoals boven beschreven gelden i.i.g. tot 31 december 2017. 

 

Looptijd deal
2015-2016
2015
102
2016
108
meer
Status licentie
Afgeronde licentie
Voorwaarden
  • Gold for Gold is een open access aanpak die is opgezet door Royal Society of Chemistry (1980). Het beloont instellingen die een abonnement hebben op het RSC Gold pakket met vouchers die kunnen worden gebruikt om de artikelen van de eigen wetenschappers open access te publiceren zonder kosten. 11 van de 14 Nederlandse universiteiten maken gebruik van deze Gold 4 Gold vouchers.
  • Wetenschappers kunnen hierover contact opnemen met de open access contactpersoon in hun universiteit.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons