Taylor & Francis

Taylor & Francis is een Britse uitgeverij van wetenschappelijke literatuur. Het bedrijf geeft ongeveer 1.000 wetenschappelijke tijdschriften uit en zo'n 2.000 nieuwe boeken per jaar.

Het bedrijf is opgericht in 1852 door Richard Taylor en William Francis. In 2004 is het samengegaan met Informa onder de naam T&F Informa, dat later weer de naam Informa heeft aangenomen. Taylor & Francis is nu de wetenschappelijke tak van Informa.

Imprints die na diverse overnames in handen zijn gekomen van Taylor & Francis zijn o.a. BIOS Scientific Publishers, Brunner-Routledge, Brunner-Mazel, Carfax, Cavendish, CRC Press, Psychology Press, Routledge, Swets and Zeitlinger Publishers en Taylor Graham Journals.

Gegevens licenties

Looptijd deal
2016-2017
2016
1340
2017
Status licentie
Afgeronde licentie
Voorwaarden
  • Corresponding authors van Nederlandse universiteiten en UMC's kunnen vanaf 2016 zonder aanvullende kosten open access publiceren in een meer dan 2.300 Taylor & Francis en Routledge hybride journals.
  • Op het moment dat er een aangeleverd artikel bij een Open Select journal is geaccepteerd voor publicatie, na het peer review proces, zal de corresponding author een e-mail ontvangen die uitnodigt om gebruik te maken van het open access publishing agreement. Kies hierbij een geschikte Creative Commons license naar keuze. U hoeft niet te betalen voor open access publiceren, er is geen sprake van een APC.
  • Een aantal artikelen zijn geen oorspronkelijke research papers, zoals redactiebijdragen, aankondigingen en boekrecencies.  Deze publicaties zijn niet opgenomen in het open access publishing agreement.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons