Wiley

John Wiley & Sons, Inc., ook bekend als Wiley, is een wereldwijde academische uitgever van boeken, tijdschriften en encyclopedieën. 

Gegevens licenties

Looptijd deal
2016-2018
2016
379
2017
49
meer
Status licentie
Afgeronde licentie
Voorwaarden
  • Op 4 maart 2016 startte de overeenkomst tussen de Nederlandse universiteiten en Wiley over open access publiceren in 1.400 hybride tijdschriften.
  • Corresponderende auteurs van de universiteiten moeten bij het geaccepteerde artikel aangeven dat het artikel in open access wordt gepubliceerd. Hier zijn geen extra kosten voor hen aan verbonden. Zij moeten in het publicatieproces zelf aangeven dat ze van deze mogelijkheid gebruik willen maken.
  • Als een auteur bericht krijgt dat zijn of haar artikel is geaccepteerd, wordt bij de “author services pages” getoond hoe de auteur dit kan aangeven. Het APC-bedrag wordt getoond. De auteur moet in het uitklapmenu (“Funder/Institution payment”) zijn universiteit selecteren, waardoor hij automatisch aangeeft dat al is betaald via de overeenkomst.
  • Wiley geeft ook nog 60 full open access tijdschriften uit, die niet onder deze overeenkomst vallen. 
Meer informatie

De workflow staat beschreven op de website van Wiley . De regeling met Wiley voldoet aan de voorwaarden die NWO stelt voor het beschikbaar stellen van onderzoeksgelden. Voor verdere informatie zie de Q&A’s. Zie ook het flowchart van Wiley met de verschillende stappen

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons